keskiviikko, 16 kesäkuu 2021 14:45

Ajaudumme helposti tekemään ja toistamaan asioita samalla tavalla –tehdään kuten ennenkin. Se on luonnollista, koska ihminen kehittyy oppimalla ja opitut rutiinit pitävät meidät tietyllä tasolla. Konsultti myös sanoo, että jos ei ole standardia, niin poikkeamaa on vaikea havaita tai sitä ei voi edes olla. Onko tuttu ja turvallinen siten siis automaattisesti hyvä asia? Mielestäni liiketoiminnassa saman kaavan toistaminen on sekä hyvä että huono asia. 

torstai, 11 maaliskuu 2021 12:11

Aloitin alalla 90-luvun alkupuolella armeijan jälkeen. Niistä ajoista suurkuva-ala on muuttunut huimasti. Tuolloin ensimmäiset tulostuslaitteet Suomessa olivat elektrostaattisia Xeroxin tulostimia, joissa kuva siirrettiin siirtopaperilta kuumalaminaattorilla kohteeseen. Ja pigmenttitulostimilla tehtiin lähinnä kapatauluille pohjustettavia julisteita.

keskiviikko, 10 helmikuu 2021 11:54

Fespa Finland on lanseeraannut Proudly Printed In Finland -merkin, joka on tehty vastuullisten jäsentemme markkinoinnin ja toiminnan tueksi. Se on myös vahva kotimaisen työn symboli. Päätös merkin luonnista tapahtui jo ennen pandemiaa, mutta nykytilanne teki lanseerauksesta entistä tärkeämmän ja erityisen sopivan. Jo ennen koronaa tutkimukset kotimaisuuden merkityksestä olivat positiivisia, mutta kotimaisuuden merkitys on korostunut ja noussut vuoden 2020 aikana täysin uudelle tasolle. Pandemia on saanut monet arvioimaan uudelleen ostopäätöksiään ja se näkyy kotimaisuuden kasvuna. Voikin sanoa, että kun ostat kotimaassa valmistettuja tuotteita ja kotimaisten yritysten palveluja, tarjoat työtä Suomeen. Tämä on koko yhteiskunnan etu ja vastuullista toimintaa. Useimmat meistä ovat jo viimeistään nyt havahtuneet siihen, kuinka suuri merkitys kotimaisen työn suosimisella on. Ei todellakaan ole yhdentekevää  ostetaanko materiaalit, palvelut tai tuotteet suomalaiselta yritykseltä vai muualta. 

keskiviikko, 26 elokuu 2020 13:34

Meillä on tapana tarttua helposti ymmärrettäviin hankkeisiin ja investointeihin, varsinkin jos luvut ovat helposti tulkittavissa tai investoinnin takaisinmaksu on selkeästi ilmaistu esim. kasvaneena tuottavuutena. Usein kasvatamme resursseja, mutta emme osaa tunnistaa hukkaa. Hukka tarkoittaa turhia odotusaikoja, tavaroiden siirtelyä, varastojen kasvua ja kaikkea sitä, mikä ei luo arvoa sisäiselle tai ulkoiselle asiakkaallemme.

tiistai, 25 elokuu 2020 14:19

Webinaari 11.06.2020