Kotimaisen painotyön tunnus - Proudly printed in Finland

Fespa Finland on lanseerannut Proudly Printed In Finland -merkin kotimaisille painajille. Ollaan ylpeitä siitä, että painamme ja tuotamme suomalaisia tuotteita suomalaisille! Kotimaisuus on tärkeää ja sen merkitys on entisestään korostunut pandemian aikana. Tätä suomalaisen painamisen merkkiä saavat ylpeydellä käyttää kaikki Fespa Finlandin jäsenyritykset, jotka täyttävät kriteerit. Nostetaan kotimaisuus keskiöön ja kannustetaan ostamaan kotimaisesti valmistettuja tuotteita!

Tehdään suomalaisesta työstä menestys!

Jos jokainen suomalainen ostaisi 100 eurolla enemmän suomalaisia palveluita ja tuotteita vuodessa, olisi työllisyysvaikutus jopa 10 000 työpaikkaa. Vuonna 2019 painoala työllisti Suomessa n. 6000 henkilöä ja alalla toimii yhteensä noin 750 yritystä. Tyypillisesti painoalan yritykset ovat paikallisia pienyrityksiä, jotka palvelevat lähialueen kuluttajia, vähittäiskauppaa, urheiluseuroja ja teollisuutta.

Kuka saa käyttää tunnusta

Proudly Printed in Finland -tunnusta saavat käyttää Fespa Finland ry:n jäsenyritykset, jotka täyttävät seuraavat suomalaisen painotyön kriteerit:

  • Yrityksen tulee olla yli 50%:sti suomalaisessa omistuksessa ja maksaa veronsa Suomeen.
  • Yrityksen tuotannosta ja muista toiminnoista oltava vähintään 2/3 Suomessa.

Mikä on Fespa Finland

Fespa Finland on järjestö graafisen alan yrityksille. Tavoitteemme on jakaa tietoa, kehittää ammattitaitoa sekä edistää painamisen ja tulostamisen toimialaa. Verkostoituminen ja alan osaajien yhdistäminen on myös keskiössä. Kattojärjestö FESPAn kautta tarjoamme myös kansainvälisiä kontakteja. Jäsenemme toimivat laajasti kaikilla painamisen ja tulostamisen osa-alueilla.

Poimintoja toiminnasta

Fespa lehti ja uutiskirjeet

Fespa koulutusmateriaalit

FESPAn tekniset oppaat

Messumatkat ja seminaarit

Proudly Printed In Finland -merkki

Proudly Printed In Finland -merkki

Alan kansainvälistä tilasto- ja tutkimustietoa – Print Census

Pyydä lisätietoa

proadly-printed-in-finland-227.png

Lisätietoja:


Minna Pettersson

Toiminnanjohtaja, Fespa Finland ry

email: minna.pettersson (at) fespa.fi

puh: 040-7465 465

www.FESPA.fi